SLOVENSKÉ NAVALIS (Omša, Pražský filmový orchester, Veľkolepý ohňostroj odpálený z vody, Muzika Milana Rendoša)

SLOVENSKÉ NAVALIS (Omša, Pražský filmový orchester, Veľkolepý ohňostroj odpálený z vody, Muzika Milana Rendoša)

Nenašli sa žiadne naplánované predstavenia pre toto podujatie.

koncert na nábreží Domaše

V sobotu, dňa 25. júna sa v rekreačnej oblasti Domaša Dobrá uskutočnia Slovenské NAVALIS, ktoré sú slávnosti Sv. Jána Nepomuckého, ktorý je patrónom všetkých námorníkov a ľudí od vody.

Obec Kvakovce túto tradíciu priviezla na Domašu z Prahy spolu s výletnou loďou Bohemia, kde majú slávnosti viac ako tristoročnú tradíciu.

Slávnosti začnú tradične Svätou omšou s doprovodom Zboru Sv. Cecílie pri Dóme Sv. Alžbety v Košiciach. Následne budú požehnané plavidlá a ľudia od vody.

Tento rok prijal pozvanie a na Domaši vystúpi Pražský filmový orchester s dirigentom a hudbným géniom Jiřím Koryntom. Naposledy ste mohli jeho orchester počuť na Miss Českej republiky 2022.

Návštevníci Domaše tak uvidia koncert filmovej hudby, na ktorom zaznejú skladby známych filmov ako sú GLADIÁTOR, STAR WARS, JURSKÝ PARK, HARRY POTTER, PIRÁTI Z KARIBIKU a mnoho ďalších v podaní 37 členného orchestra.

Kto je dirigent Jíří Korynta?

Jiří Korynta je hudobný génius. Dirigent Paržského filmového orchestra ovláda hru na 34 hudobných nástrojov a už vo svojich pätnástich rokoch si vyslúžil zápis do Guinessovej knihy rekordov, keď behom jednej hodiny dokázal zahrať na 33 z nich.

Koncert vyvrcholí veľkolepým ohňostrojom odpáleným z vody. Záver večera bude patriť koncertu Muziky Milana Rendoša.

Dĺžka podujatia: 120 minút
Dátum lokálnej premiéry: 25. jún 2022
Dátum svetovej premiéry: 25. jún 2022